onsdag, november 18, 2009

Da DF blev stuerene

Det er altid lidt sjovt at tænke på hvor desperat diverse gutenmenschen har forsøgt og fortsat forsøger at dæmonisere Dansk Folkeparti, og især personerne i det. Nu er den epoke nok ved at være endegyldigt forbi, for den radigale københavner Klaus Bondam solgte sin sjæl til DF for at bevare sin borgmesterpost (-husk at Bondam helst så DFs indflydelse reduceret), da hans forslag om at blive gjort til viceborgmester ikke kunne realiseres. At handelen så forresten vidner om en vis realpolitisk tæft hos DF er en meeeget interessant sideeffekt.
Efterfølgende valgte Klaus Bondam at alliere sig med Dansk Folkeparti og kunne med deres hjælp beholde sin borgmesterpost. For det har han måtte giver DF flere vigtige udvalgsposter.

Når således de taktiske studehandler kan finde sted mellem DF og Bondam er der næppe megen grund til at holde liv i vrælet om at DF ikke er stuerent.

Der findes dog heldigvis stadig gode mennesker, so mer uenige heri, og som ikke lader sig bespise med ovennævte demokratiske spille- og forhandlingsregler:

Klaus Bondams ægteskab med DF har onsdag udløst en række vrede reaktionen - ikke mindst fra den radikale nummer to på listen i København, Manu Sareen, der ikke vidste noget om den kontroversielle aftale.

Han forlod tirsdag aften rådhuset i vrede.

2 kommentarer:

WilliamJansen sagde ...

Manu er vred over at partiet sagde et, og Bondam gjorde noget andet. Det er en overordentlig timelig anke.

M.h.t. om DF er stuerene, så er det et langt mere interessant spørgsmål om, hvorvidt DF er overlevelsesdygtigt.

De har ingen kommunalpolitisk eller regionalpolitisk profil, selv efter 14 års eksistens.

Deres profil tegnes i høj grad af et triumvirat, hvis leder to gange har været akut-tilbagetrukket pga. stress.

Deres lokal-afdelingers profil ud af til er tavshed, eller skandaler.

DF kan ikke engang opstille kandidater til samtlige kommunalvalg.

Er DF det næste CD? Et parti, som klarer sig, så længe lederen er karismatisk, og dør sammen med lederen.

Hvis de vil undgå CD-skæbnen, så bliver de nød til at bevæge sig væk fra forsøgene på at blive stuerene, og begynde at blive et rigtigt parti med velfungerende lokalafdelinger, 20-30 profiler, velfungerende medlemsdemokrati etc.

Gouril sagde ...

Interessante betragtninger. Men da DF jo er et meget ungt parti endnu kan man vel undskylde dem lidt, hvis de har tænkt "first things first" - altså med landspolitikken markeringer og politisk indflydelse her før fokus på det lokale. Men du har klart ret i at der er behov for lokale organisationer. Det problem må de løse, som de selv vil - jeg hjælper dem ikke :-)